Lervik Idrettsforening - En bronse og to 4.plasser i Skaw Cup 2015

En bronse og to 4.plasser i Skaw Cup 2015

 

Så var nok ett år med Skaw Cup gjennomført i vakre Skagen. Selv om ”sommerværet” i år var mer skiftende, så er uansett trivselen på topp. Og med så mange tilreisende Lervik-fans, er det nesten som å gå rundt i Engelsviken på sommeren.

Over til det sportslige. Lervik IF stilte nemlig tre lag i årets turnering. G14, G16 og G19 – alle i hver sin ordinære klasse. Vi bet sannelig fra oss på fotballbanen! Det er ikke hvert år vi har alle våre tre lag i en semifinale i A-sluttspillet. Og det ikke ufortjent.

Allerede i gruppespillet fikk de hvitkledde vist seg frem med fin balltrillende fotball. Selv om juniorlaget tapte sin første kamp mot Toten (2-1), så var laget ubeseiret de neste 4 kampene. I semifinalen ble Bryne FK 2 for tøffe, hvor dem stilte med noen elitespillere. Med en tropp på 13 utespillere, ble det også mye trøtte bein etter hvert. Dekningen på keeperplassen var derimot bra, da vi stilte med tre keepere på samme lag. Det må være lenge siden, det også. Det skal også skrytes av juniorlagets imponerende støtteapparat. Hele 7 mann la alt til rette for oss – eller var det 8? Uansett er lagets spillere takknemlig for en slik interesse rundt laget.

FB IMG 1437590272681

Juniorlaget hadde nok kanskje et mål om å komme langt, også i år. Laget vant hele greien i fjor, og består av mange 96-spillere som nå spilte sin siste turnering. Det var allikevel noen viktige spillere som ikke fikk vært med i år, men vi andre tok ansvar. Derfor er vi utrolig stolte av å ha tatt bronse. Ikke bare på grunn av medaljen, men også seieren mot Gresvik i bronsefinalen. Nå har vi slått dem med gutt, JR og SR så langt i år – og det beviser nok at vi er best i Onsøy J

FB IMG 1438016275086

 

Men så må jeg skrive noen ord om årets guttelag, ettersom jeg bidrog som hjelpetrener nok ett år. Vi trenerne var nemlig litt usikre på hvordan det skulle gå i år. Det var kun én som ikke kunne være med, men usikkerheten skyldtes labert treningsoppmøte den siste tiden. Det som derimot er mer sikkert, er lagets potensial. Det fikk vi vist litt av i år.

Det begynte 1-1 mot et godt satningslag fra Bryne Jæder. Selv om kampen var litt rufsete for vår del, tok det seg flere hakk opp til neste kamp. De to siste kampene i gruppespillet var vi derimot suverene. Guttene forstod mer og mer hvordan midtbanen skulle ligge i ”rammen”.  Guttene fortstod mer og mer hvordan dem skulle bevege seg og spille sammen. Det begynte å ligne ett godt fotballag.

Så kom kvartfinalen hvor vi dominerte fra første sekund. Vi hadde spilleforståelse og spilleglede som motstanderen bare kunne misunne oss. Det ble stor klasseforskjell, og optimismen om en finale begynte å bli stor i leiren.

20150720 210049

 

Stemningen var også god der vi bodde. 18 gutter og 4 trenere. Jeg, Thomas og Roger må også utbringe en stor takk til Odd Magne, Espen og Karl som var enestående. Tok med seg kjøleskap fra Norge, og handlet inn utstyr til guttene til enhver tid. Alt lå på et sølvfat, og vi trenerne kunne fokusere på fotballbiten. Selv om energinivået i leiren er relativt stor, så er det allikevel veldig sosialt. Personlig var jeg hele tiden sliten, men egentlig så syns jeg det bare er en sjarm i det.

I semifinalen møtte vi Kambo som lå godt defensivt. I en sjansefattig kamp, fikk vi allikevel de største sjansene. Spillet våres var også hakke bedre, og kampen burde vært avgjort før straffesparkkonkurransen. Dessverre var det Lervik som trakk det korteste strået på straffe nummer 6. Det samme skjedde også i bronsefinalen mot Bryne Jæder. Vi er allikevel godt fornøyde over 4.plass i turneringen, selv om det også er ganske så surt.

FB IMG 1438016706486

 

Sosialt har også turneringen vært super. Guttene har storkoset seg, og vi har storkoset oss med guttene. Utvikling har forekommet både sosialt og sportslig. Det viktigste er opplevelsene, og de store prestasjonene skaper nettopp de store øyeblikkene. Vi er stolte av en hver. Minnene som vi trenerne fikk, skal nok henges synlig opp i våre hjem.

 

Til slutt vil jeg også takke juniorlaget for at jeg fikk være med. Når en er så fotballgal i Skagen, kribler det i beina etter å spille!

 

Kevin

 

Guttelaget

Ingen oppføringer er funnet