Lervik Idrettsforening - Referater

Referat Lervik IF-Lisleby

Av Kevin Lund Olsen
Lervik – Lisleby 2 - 3

Lagoppstilling Lervik (4-4-2):
Fredrik Karlsen, Marius Jørgensen (Thomas Bøhn 78 min), Ronny Hagen, Anders Tvete-Berger, Daniel Mathisen, Michael Karlsen, Morten Bye (Lars Fosse 76 min), Alexander Bøhn (Joachim Nilsen 56 min), Jonas Irmer, Mats Haraldsen, Mikael Mathisen (René Olsen 35 min)

Målscorere:
1-0: Daniel Mathisen, 29 min
1-1: Lisleby, 36 min
1-2: Lisleby, 42 min
1-3: Lisleby, 65 min
2-3: Thomas Bøhn, 84 min

For et vær da kampen startet. Med en sidevind på 12 sekundmeter var forholdene tøffe, og begge lag slet med dette i starten. Begge lag forsøkte lange baller, men vinden tok rett og slett tak i ballen, og ballene gikk dit man ikke ønsket. Det skjedde ingenting før kvarteret var spilt, helt til Lisleby begynte å igangsette et voldsomt høyt press. Det resulterte i mange balltap, men dog kom ikke gjestene til store sjanser. Da det imidlertid nærmet seg halvtimen spilt, var presset på andre banehalvdel. Å gi Lervik frispark på rundt 20-meter er farlig, og Daniel Mathisen viser fram sitt farlige venstrefot da han skrur den direkte i krysset. Etter dette viste de hvitkledde virkelig god innsats og vant mange baller høyt i banen. Uten altfor store målsjanser jevnet spillet seg etter hvert. 36 minutt, og frispark til bortelaget. Fra 40 meter ble et fint innlegg slått i feltet, og først på ballen var en gulkledd som stusset inn reduseringen. Kun få minutter gjenstod til pause, og etter reduseringen fikk Lisleby til et bedre spill. Etter slapp markering hos hjemmelaget da Lisleby fikk corner fra høyre, resulterte i en umarkert Lisleby spiller som enkelt satt ballen i mål fra 5 meter.
2.omgang begynte akkurat som første. Men lengre ut i omgangen var det hjemmelaget som stod høyest på banen, og ville mest. At Lervik hadde mest ballinnhav hjalp lite når de store sjansene ikke kom, mens derimot bortelaget tok vare på sin sjanse etter over en time spilt. Laget fra vestbygda raknet litt etter dette, og kampen var i ferd med å ”dø ut”. Lisleby hadde mest spill fram til kvarteret gjenstod, og da var det tid for sikkelig Lervik-trøkk. Hjemmelaget hadde fortsatt ikke gitt opp kampen om poeng, og da det gjenstod 6 minutter sørget de for en redusering. Det hjalp ikke stort videre, og dommeren blåste både av og bort fra banen.
Neste kamp for Lervik 2 er i morra (tirsdag) borte mot Selbak 2. Førstelaget til Lervik har allerede kamp førstkommende fredag borte mot Spydeberg.

Referat Lervik 2-Nylende 7divisjon

Skrevet av Kevin Lund Olsen
Lagoppstilling Lervik 2 (4-4-2):
Fredrik Karlsen, Thomas Bøhn (Magnus Dyrød inn 76 min), Christoffer Hansen, Fredrik Hansen (Benjamin Olsen 52 min (Mats Haraldsen 71 min)), Sander Lågstad (Sander Jacobsen inn 45), Alexander Skaarstad (Jonas Irmer inn 45), Kevin Olsen (Pål Paulsen inn 45), Ole-Kristian Magnussen (Markus Døvre inn 34 min), Joachim Nilsen, René Olsen, Jan-Egil Andersen (Alexander Skaarstad inn 68 min)

Målscorere:
1-0 : René Olsen, 15 min
2-0 : René Olsen, 26 min
3-0 : René Olsen, 31 min
3-1 : Nylende, 40 min
3-2 : Nylende, 59 min
3-3 : Nylende, 67 min
4-3 : Jan-Egil Andersen, 88 min

Dette var duket for match mellom to lag som begge hadde vunnet én, og tapt én kamp i serien fra før. Ett voldsomt regn begynte når kampen startet, men spillerne var likevel innstilt på å vise hva de kunne. Og det var Lervik som viste mest i åpningsminuttene. Ved flere anledninger hadde de mulighet til å gå opp i ledelsen etter godt spill på den ”stussette” banen, ettersom regnet lavet ned på Manstad Kunstgress. Og da kvarteret var passert, fikk hjemmelaget sin fortjente scoring. Et godt spill langs høyresiden, og vips stod det 1-0 da René kunne sette ballen fra 5 meter. Etter dette fortsatte presset til Lervik. Det tok kun 11 minutter før René kunne sette ballen nok en gang forbi Nylende-keeperen etter flott samspill fra venstre til hjemmelaget. Optimisme, innsats og tro var en oppsummering til vertslaget i denne perioden, for etter 31 min kunne nok en gang samme mann sette ballen forbi keeper, denne gang fra godt spill fra midten. Kun minuttene senere satt også samme mann ballen i nettet til bortelaget, men denne gang var det vinket for offside. Nylende ble derimot farligere mot slutten av første omgang, og fikk sitt mål 5 minutter før pause da et hjørnespark ble skrudd rett i mål.
2.omgang var i gang, og det var bortelaget som var i bedre perioder nå. De hadde mye ballbesittelse, men kom ikke til de store sjansene. 59 minutt spilt løsnet det for Nylende, etter et pent spillemål som ble spilt bakfra. Lervik tok seg mer sammen etter dette, men til tross for jevne perioder på banen, fikk Nylende lirket inn nok en redusering til 3-3 da klokka runda 67 minutt. Brått, virket det som vertslaget skjønte at de måtte gi alt for 3-poenger resten av kampen. Og det gjorde de. De satt i gang et høyere press, og kriget i høljregnet så nesten blodet sprutet fra begge sider. Åpent mål, blokkering av skudd, flere bom innenfor 16-meteren var noen stikkordene som Lervik bommet på. De kom til gode sjanser, og viste godt offensivt spill, mens de svartkledde hadde mer enn nok med å forsvare seg. Det ville seg ikke for hjemmelaget, helt til det gjenstod to minutter av kampen. Spissveteran for vertslaget kriget inn en ball fra noen meter etter et lurt innlegg langs bakken, og Lervik vinner til slutt 4-3 i en underholdende og bra fotballkamp, og ikke minst bløt.

REFERAT LERVIK2 - KR.ØY3 7 DIVISJON FOTBALL

Skrevet av : Kevin Lund Olsen 

Lagoppstilling Lervik 2 (4-2-2):
Odd Magne Gulbrandsen (Fredrik Karlsen 45min), Sander Jacobsen, Anders Tvete-Berger (Anders Hansen 30min), Sander Lågstad (Nils Nicolaysen 45min), James Armstrong, Benjamin Olsen (René Olsen 25min), Michael Karlsen, Ole Kristian Magnussen (Joachim Nilsen 30min), Jonas Irmer (Lars Fosse 45min), Markus Døvre (Magnus Dyrød 60min), Jan-Egil Andersen (Jonas Irmer 66min)

Målscorere:
0-1: Kråkerøy 3, 5 min
0-2: Kråkerøy 3, 44 min 
1-2: Nils Nicolaysen, 59 min
2-2: Anders Hansen, 69 min
3-2: Lars Fosse, 74 min


Datoen var 25.april 2012, og i Lerviks historiebøker var dette en litt ekstra spesiell dag. For første gang på flere år stilte Lervik med et B-mannskap i serien, og startet serien hjemme mot Kråkerøy 3. I start-11’en var det mye spennende av talenter som skulle spille. Et litt eldre talent ved navn Odd Magne skulle vokte målet i første omgang før Fredrik var på plass i 2.omgang. 
En time før kampstart øset det ned. Men da avspark ble tatt, lettet det litt. Etter en litt sløv start for begge lag, er det Kråkerøy 3 som får frispark fra rundt 20 meter, og det tar ikke mer enn 5 spilte minutter før det stod 0-1 til gjestene på et lekkert frispark. Etter dette skjer det svært lite hos begge lag. Til tross for et offensivt bytte med både René og Joachim inn, så det ut til å gå mot ettmålsledelse til gjestene, men før dommeren blåser av til pause klarer nettopp laget fra Kråkerøy å sette inn 0-2. 
Trener Roy er misfornøyd til pause, og gjør omtrent om på hele laget til 2.omgang. Han gjør også om til 3-4-3. Og da siste omgang var satt i gang, var det tydelig å se mer vinnerglød i laget. Det var også verdt å merke seg at Dyrød var blodpunch på spilletid, samtidig som han lovte mål. 
Da klokka nærmet seg en times tid, var det helt klart Lervik dominans på banen. Etter flere gode muligheter kom endelig scoringen i det 59 minutt. Nils gjør noen dragninger på 16-meteren, før han til slutt skyter med venstre som resulterer i krysset. Minuttet senere var også Dyrød som lovte mål inne på banen, etter å ha tatt av seg alt av smykker. Dominansen fortsatte videre for hjemmelaget, men selv om vertslaget slet med å score mål, kom reduseringen i 69. minutt. Ved et perfekt innlegg var det til slutt Anders Hansen som kjempet ballen inn i mål. 2-2, og Lervik hadde hentet seg inn i kampen!
Resultatet var likt, men det var ikke spillet. Hjemmelaget fortsatte å pøse på framover, og det tok kun fem minutter før Lars Fosse fikk muligheten fra 20-meter og banket den hardt midt i mål. Selv om det var 3-2 ledelse var det Lervik som fortsatte kjøret ut kampen, men Kråkerøy kom til noen farlige sjanser ved sluttminuttene, men det hjalp lite da dommeren sa at nok er nok, og blåste av kampen. 
Neste kamp for Lervik er førstkommende fredag borte mot Greåker.

REFERAT LERVIK - ØSTSIDEN


Lagoppstilling Lervik (4-5-1):

Stefan Solem, Alexander Skaarstad, Marius Jørgensen (Alexander Bøhn 85 min), Anders Tvete-Berger (Jens Nicolaysen 61 min), Daniel Mathisen, Thomas Bøhn(Michael Karlsen 10 min (Kevin Olsen 78 min)), Morten Bye, Mats Haraldsen (Thomas Bøhn 28 min), Jonas Irmer, Alexander Bøhn(Mats Haraldsen 58 min), Mikael Mathisen

Målscorere:

0-1: Østsiden 2, 18 min
1-1: Thomas Bøhn, 53 min 
1-2: Østsiden 2, 56 min
1-3: Østsiden 2, 60 min

2-3: Jonas Irmer, 66 min

2-4: Østsiden 2, 76 min

3-4: Daniel Mathisen, 84 min

Etter en pangstart i serien for dagens verter, var de igjen duket får et nytt oppgjør på Manstad KG. Laget fra øst i samme by skulle gjeste Lervik i vest, slik at det skulle bli målt krefter mellom øst- og vestkant i Fredrikstad. Da kampen ble blåst i gang, var det et fint vær med perfekte forhold på den grønne kunstgressmatta. Spillet på banen var derimot ikke helt perfekt de første minuttene, før man etter hvert begynte å kjenne hverandres spill. Etter mye fram og tilbake klarte Østsiden 2 å få lirket ballen over streken etter en retur fra Lerviks keeper etter bare 18 min. Lervik tok seg mer sammen etter dette, og det var tydelig at hjemmelaget var sugne på poeng. Når det nærmet seg mer og mer pause, ble Lervik dominansen bare større og større. Til tross for ettmålsledelse til de røde, var de hvitkledde ufattelig nær ved flere anledninger like før pause. 
Da dommeren blåste den siste omgangen i gang, var det mye vinnervilje i dette Lervik laget. Det ble mer og mer tydelig at hjertet til ”vestkantens gutter” satt utenpå, framfor innenfor drakten. Og etter flere gode sjanser, kom endelig den fortjente scoringen. Thomas Bøhn satser alt i en takling, som til slutt ender i et åpent mål. Men mot spillets gang, sørger gjestene for en redusering like etter reduseringen til hjemmelaget, i det 56 min. I det blå himmelværet kom det også som lyn i fra klar himmel da Østsiden igjen legger på til 1-3 kun 4 minutter senere. Men det var fortsatt ikke et Lervik lag som hadde gitt seg. Etter flere minutter med hjemmedominanse, var det fortjent med 2-3 redusering ved Jonas Irmer, og nå var det en vinnerglød i hjemmelaget som aldri før i kampen. Men etter flere sjanser, var det gjestende fra øst som klarte å sette sjansene sine, og det stod 2-4 etter 76 min. Mange offensive bytter foregikk, og Lervik hadde enda ikke gitt seg. Da et frispark ble gitt ved 17 meter til hjemmelaget etter 84 min, var det frisparksspesialisten som la den leket i hjørnet bak keeperen, og Daniel Mathisen fikk nok en gang vist fram sitt venstreben av ypperste klasse. 
Tverrligger, stolpe og krysstverrligger var det Østsiden 2 keeperen måtte høre på de siste minuttene av kampen da det smalt godt i treverket flere steder. Allikevel ville ikke ballen inn, og dommeren blåste av en meget underholdene fotballkamp ved 3-4 til Østsiden 2.

Neste kamp for Lervik (1) er førstkommende fredag borte mot Greåker.

Neste kamp for Lervik (2) er seriestarten førstkommende onsdag hjemme mot Kråkerøy 3 klokken 19.15. 
Vel møtt!

SEIER

Kampreferat: Lervik - Trosvik 2

12.04.12 av Kevin Lund Olsen

Lagoppstilling Lervik (4-5-1):

Fredrik Karlsen, Marius Jørgensen(Alexander Skaarstad 64 min), Ronny Hagen(Jens Nicolaysen 37 min), Anders Tvete-Berger, Daniel Mathisen, Thomas Bøhn(Mats Haraldsen 30 min), Morten Bye(Kevin Olsen 64 min), Michael Karlsen Elyounoussi, Jonas Irmer, Alexander Bøhn(René Olsen 45 min), Mikael Mathisen(Thomas Bøhn 82 min)

Målscorere:

1-0: Mikael Mathisen, 25 min (Daniel Mathisen)
2-0: Jonas Irmer, 39 min 
3-0: Mikael Mathisen, 53 min
3-1: Trosvik 2, 76 min

Etter noen uker med gode treninger etter blant annet en treningsleir i Danmark, var Lervik godt rustet til seriestart. Dette var egentlig 6.serierunde, men etter ønske fra Trosvik 2, flyttet vi datoen frem til 12.04. I det vi startet kampen lå det et nydelig vær med stekende sol over den grønne og fine kunstgressmatta på Manstad. Det var ikke bare været som varmet, men også Lerviks spill. Lervik begynte best og spilte fin fotball langs bakken, hvor de spesielt var flink til å slå crossere tvers over. Etter en del sjanser for hjemmelaget sin del, kom endelig den første scoringen på corner fra Daniel Mathisen som Mikael Mathisen fikk kjempet over målstreken. Målet ga helt klart enda mer glød og optimisme for det ledende laget, og da gikk det bare noen minutter før Jonas Irmer trakk seg inn på 25-meter og traff klokkerent i vinkelen bak Trosvik 2s keeper.
De rødkledde tok seg mer sammen etter denne scoringen, og begynte med høyere press, slik at de fikk mer overtak rett før pause. 
Da 2.omgang startet hadde solen gått ned, men allikevel fortsatte Lervik med å varme fra sitt spill. Det var også i denne omgangen flere tendenser til flott angrepsspill som ble bygget opp bakfra fra de hvitkledde. Det blir etter hvert full fortjent at hjemmelaget går opp i ledelsen 3-0 ved Mikael Mathisen etter å ha rundet keeper og kunne enkelt trille ballen i åpent mål. 
Mot slutten vippet spillet begge veier, men i det 77.min gjør bortelaget en redusering som gir dem et glimt av håp om poeng hjemover. Lervik tar seg godt sammen, og spiller godt defensivt resten av kampen, og dermed ender kampen 3-1. En fult fortjent seier til vertslaget! 
Neste kamp for Lervik sin del er hjemme mot Østsiden 2, mandag 23.april klokken 19.15.